sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Kirjansidontaa: albumeita / Bookbinding projects: albums


Kirjansidontakurssilla olen opetellut myös tekemään albumeita. Niiden tekemisessä on ollut omat hankaluutensa, sillä isojen kartonkisivujen ompelu on vaikeampaa kuin muistikirjoihin laitettavien paperivihkojen. Myös albumin sisuksen istuttaminen kanteen on ollut aika haasteellista, mutta uskon että tässäkin pätee sama käytäntö kuin kaikessa käsityön opettelussa: tekemällä oppii.

Ylinnä olevassa kuvassa on mustasivuinen valokuva-albumi (kuvat näyttävät mielestäni parhailta mustalla pohjalla!), jonka tein häälahjaksi tyttärelleni. Kannet ovat samettia ja mustaa pellavaa, koska halusin tästä aika juhlavan. Sen alla olevan albumin tein itselleni tämän vuoden päiväkirjaksi. Albumi on siihen tarkoitukseen hyvä, sillä minulla on tapana piirtää ja maalata ja liimata päiväkirjaan enemmän kuin kirjoittaa. Tässä albumissa on välilehtinä erilaisia koristeellisia lahjapapereita, kesäkuukausien kohdalla tietysti kukallisia.


Here are two of the albums that I have made in the bookbinding course I've been attending for about a year now. Albums are a bit trickier to make than journals because the pages are bigger and sturdier, but I think the only way to learn here - as in any handicarfts - is to make more of them. The black album in the top picture (a wedding present to my daughter) has velvet and black linen on the cover. The second album is my diary 2009: album is a good format for a diary with lots of drawings and paintings and collages in it.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti