maanantai 24. syyskuuta 2012

Pieniä kollaasikantisia muistikirjoja / Small notebooks with collaged covers


Tein kaksi tällaista pientä muistikirjaa, joiden kansiin kokosin maalatulle pohjalle kollaasin erilaisista kuvista. Tuolla alempana on kuvia muistikirjojen tekovaiheista. Jos haluat itse tehdä tällaisen kirjan, niin tule "Pieni muistikirja" -kurssilleni, jonka pidän torstaina 4.10. (klo 17:30-20) ja lauantaina 6.10. (klo 11-13:30) (sama kurssi molempina päivinä, voit osallistua joko yhteen tai kahteen kertaan). Kurssipaikka on Wetterhoffin talo (Palokunnankatu 9, Hämeenlinna) ja kurssin hinta 15 euroa (johon sisältyy perusmateriaalit). Jos haluat osallistua molempiin kertoihin, niin hinta on 25 euroa. Voit ilmoittautua minulle sähköpostitse osoitteella eilaantt@gmail.com.Here are two small notebooks I just made. On the covers are two collages I made from various images on a painted background. Below there are photos of the making of these books.


Tarveaineet, joita kirjan tekemiseen käytin, ovat hyvin yksinkertaisia: kierrätettyjä kartonkeja ja papereita, kuvia aikakauslehdistä, askartelupapereita, akryylivärejä, värillistä paperia sivuiksi sekä nyöriä kirjan sitomiseen.
I used very simple materials in these books: recycled cardboards and papers, images from magazines, crafting papers, acrylic paints, coloured paper for the pages, and cord for binding the book.

 Maalasin kansikuvan taustan roskapostipaperille akryylimaaleilla käyttäen sivellintä ja muovikorttia.
I painted the background of the collage on a piece of junk mail with acrylic paints, using a brush and a plastic card.

Sitten valitsin kansikuvaan sopivia kuvia ja kuviopapereita, joita sovittelin taustalle.
Then I chose images which looked right for my collage, and placed them on the background.

Kun oikeat kuvat oli valittu, oli aika liimata ne taustalle. Liimana käytin akryylipastaa (gel medium).
After choosing the right images, it was time to glue them on the background. I used gel medium.

Ja tässä ovat sitten valmiit kollaasit, joilla päällystin kartongista (kissanruokapakkauksesta) ja värillisistä papereista (tulostuspaperia) kokoamani muistikirjan.
 Here are the finished collages which I used on the covers of the notebooks.  I made the books from cardboard (from cat food cartons) and coloured printer papers.

 

3 kommenttia:

  1. They look so beautiful dear Eila. very best wishes and hugs. xx

    VastaaPoista
  2. i love your notebooks, especially the one with the beetle!

    VastaaPoista
  3. voi,miten hauskalta taas homma näyttää ja miten harmittaa,kun en pääsekään kurssille1

    VastaaPoista